Waarom hoog in Google?

Hoe kom je hoog in google?Bijna iedereen zoekt eerst in Google

Als mensen op zoek zijn naar een product of dienst, blijkt 97% hiervan zich te oriënteren met behulp van internet. Of je nou op zoek bent naar een auto of naar een hovenier, meestal start de zoektocht dus op internet. Zoeken via internet gebeurt nog steeds voornamelijk via Google. Het marktaandeel van Google in zoekopdrachten, blijft net iets boven de 90% zo blijkt uit onderzoek van Iprospect. Met een hoge positie in Google kan je dus 97% x 90% = 87% van de potentiële klanten bereiken.

Waarom een positie hoog in Google werkt

Als je iets opzoekt in Google dan heb je de keuze uit soms wel miljoenen resultaten, die verdeeld zijn over honderden pagina’s. Het zal je niet verbazen dat de resultaten op de eerste pagina de meeste bezoekers trekken. Amerikaans onderzoek naar de waarde van posities in Google heeft aangetoond dat bijna 95% niet verder komt dan de eerste pagina en 63% zelfs niet verder dan de eerste drie resultaten in Google. Een eerste positie levert je 34% van de bezoekers op, een tweede positie 17% en een derde positie 11%. Je hebt er dus niet veel aan om op de tweede pagina van Google te staan.

Waarom je eerst moet weten op welke woorden je klanten zoeken

Omdat het niet bepaald eenvoudig is om op een woord of combinatie van woorden bovenaan te ranken, is het noodzakelijk dat je eerst uitzoekt op welke woorden je kanten zoeken. Er zijn ontzettend veel woorden mogelijk en nog veel meer combinaties van woorden. Om goede een keuze uit deze mogelijke woorden te maken, moet je jezelf afvragen:

  • hoeveel mensen zoeken op een woord
  • hoeveel concurrerende websites zijn er
  • welke inspanning hebben deze mensen moeten leveren om hoog te ranken
  • hoeveel zou je voor dat woord moeten betalen als je gewoon met Adwords zou adverteren?

Hoe maak je een keuze uit de beste woorden?

De bovenstaande vragen kan je beantwoorden met behulp van de Google Adwords zoekwoorden planner en het eerder genoemde percentage. Stel je wil gevonden worden op het vakgebied “internet marketing”. Als dit woord in de zoekwoordenplanner invoert, krijg je het volgende resultaat:
Zo gebruik je zoekwoordenplanner om hoog in google te komen

Je hebt nu de keuze om advertentiegroep ideeën of zoekwoorden ideeën. Als je de laatste optie kiest, dan blijkt dat het woord “internet marketing” maar liefst 49.500 keer per maand wordt opgezocht in Google. Ook kan je zien dat de clickprijs €3,03 en de concurrentie hoog. Stel nu dat je de eerste positie bereikt dan klikt 34% van 49.500 mensen daarop, dat zijn 16.830 kliks. Als je voor deze kliks zou moeten betalen met Google Adwords zou dat dus 16.830 X €3,03 = €50.995 kosten.

De waarde van een nummer 1 positie op het woord internet marketing kan je zo dus berekenen op €50.995 per maand!

Hoe optimaliseer je de website

Zodra je weet op welke woorden je gevonden wilt worden, maak je een content strategie. Met deze strategie weet je welke structuur je website moet hebben en welke inhoud je aan de website moet geven om gevonden te worden op de zoektermen van jouw keuze. In principe reserveer je voor elk belangrijk woord een pagina van tussen de 500 en 800 woorden. Nadat je de inhoud hebt gemaakt, kan je de pagina verder optimaliseren. Met behulp van zogenaamde ‘on page optimalisatie’ zorg je dat de pagina een bepaalde Keyword Density heeft. Daarnaast moet het zoekwoord voorkomen in de URL, de meta keywords, de meta dsicription, page title, alt text en H2, en H3 headings. Dat klinkt allemaal moeilijk, maar is het niet. Hier leg ik je uit, hoe je dat moet dat doen.

Submit your comment

Post Comment