Wat is vloggen?

Wat is vloggen?

Je hebt het woord vast wel eens gehoord, maar wat is het nou precies? In dit artikel ga ik dit bespreken en nog veel meer.

Vloggen is een samenvoeging van twee woorden, video en bloggen. We kennen  het woord bloggen al en daaruit kunnen we dus ook de betekenis uit halen. Een vlog is namelijk gewoon een blog alleen dan in video vorm in plaats van tekst vorm. Met een vlog gaan mensen vaak met een camera op stap, vervolgens filmen ze alles wat interessant is, zoals een slimme opmerking of iets grappigs. Vaak zijn het jongeren die vloggen maar laat dit je niet weerhouden, als je het leuk vind moet je het proberen wat je leeftijd ook is.

Beroemde bloggers.

Natuurlijk zijn er een paar mensen die echt geld verdienen met vloggen. dit gebeurt grotendeels op YouTube, ik ga er hier een paar laten zien.

  • laten we beginnen met EnzoKnol. Deze vlogger is Nederlands, hij is een paar jaar geleden begonnen en zit nu al op zo’n 650 blogs. Hij een van de grootste Nederlandse youtubers en maakt bijna iedere dag een vlog. hij is heel toegewijd aan zijn subribers en neemt haast geen dagen vrij. eens had hij zijn arm gebroken maar toch was hij door blijven vloggen, hoe moeilijk het ook was.

FAQ

Kan ik ook vloggen?

Ja natuurlijk kan je vloggen, iedereen kan vloggen. Het is misschien leuk voor op Facebook of voorop YouTube, het maakt niet uit de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kan ik er geld mee verdienen?

ja, YouTube is hiervoor je beste optie. er zijn genoeg beroemde vloggers op YouTube wiens voorbeeld je kan volgen. het enige wat je nodig hebt is een contract bij een van de grote netwerken. Deze kan je aanvragen maar de kans is groot dat als je al een tijdje vlogt je een contract aangeboden krijgt. Daarna kan je video’s maken en word je door YouTube betaald, het bedrag word bepaald door: views, channelpageviews en subribers.

Submit your comment

Post Comment